dimecres, 25 de febrer del 2009

L'euskera dels socialistes (GukGeuk)


Comentava un dia al meu ex-bloc la (vergonyosa) ironia que representava un manifest a favor de l'euskera que havien firmat els socialistes, aquell d'"Euskara eta libertadea" on posar "askatasuna" resultava massa incòmode.

En canvi, he descobert fa poc que aquella estúpida campanya és fins i tot poca cosa a la vora de l'actitud ridícula que, sense esforçar-s'hi gaire, pot adoptar el PSOE. En aquests temps que ens ha tocat viure, l'equip de Patxi López aconsegueix que la cosa més berlanguera entri ja dins de la normalitat.

El senyor Iñaki Arriola, aquest de la foto que gasta aquesta cara de bona persona, va ser triat al partit de López com a escenificador del gir vasquista que, desinteresadament i a prop de l'1 de març, van voler donar. Quina sorpresa la meva quan, per casualitat, arribo al bloc del vasquista en qüestió i m'hi trobo aquesta perla al seu Curriculum Vitae :

Castellano : Dominio hablado y escrito.

Euskera : Eibarrés

Hahaha. Eibarrés? vosaltres, catalans que no esteu acostumats als desvarios dels socialistes bascos, no sabreu què vol dir "Eibarrés". A l'euskera dels de Pachi, "Eibarrés" vol dir : "Sóc d'Eibar, d'un poble on tothom sap euskera, però jo no en tinc ni idea. El que passa és que si al CV poso que sóc d'allà, potser cola i em prenen per euskalduna".

Per si de cas, abans d'agafar-me els dits amb crítiques precipitades, m'he preocupat de saber si el senyor Arriola, per una petita casualitat, sap basc. Així he trobat aquesta divertida (vergonyosa, també) entrevista on el pobret Iñaki no ha tingut més remei que aprendre's les respostes i, per la poca memòria que gasta, haver de llegir-les sense el més mínim disimul i deixant clar (i castellà) que no sap ben bé si parla de política o de la granja del veí.

Ah! i no oblidem que al debat polític d'ETB, el representant socialista era el vuité de la llista perquè ningú amb més responsabilitat que ell sabia ni una miqueta de basc. Un vuité, per cert, que tampoc en sabia gaire. I, de la que sap basc al PP, no en puc parlar. No entenc, de debó, ni un 10% del que diu.

Quin panorama oi? aquests, tard o d'hora, governaran el País Basc. Com per a no plegar del bloc, de la causa, i de l'orgull de ser d'aquí. Gora Euskadi, txistulari!

5 Comments:

Anònim said...

Sí, noia, quina panorama! S'ha de tenir molt poca vergonya.

Josep (sl) said...

Que dir dels socialistes a Catalunya ja els coneixem com les gasten.

L'home del sac said...

Quina por si aquests governen...
Pobres bascos...

Dessmond said...

GukGeuk,
No és que els mals dels altres t'hagi de consolar gaire els propis. Però nosaltres tenim un president, que és socialista, que tampoc sap l'idioma del país. Va sempre amb una "xuleta" d'on copia sense masses angúnies quatre ratlles quan algú té el mal gust de plantificar-li el llibre de visites al davant.
Això no significa que haguem de plegar el blog -al contrari, ens ha donat molta munició-, de la causa ni sentir l'orgull de sempre per ser d'aquest país.
D'altra banda, jo fins que no vegi els resultats, no dono per fet que el nacionalisme basc deixi de governar a Euskadi. Els socialistes tenen una màquina mediàtica com ningú més en aquest estat.
A Catalunya estem acostumats que, inclús perdent de carrer les eleccions, intentaven donar-se-les de vencedors. Vull dir que esperis, noia. A veure quin és el grau d'intoxicació que ara mateix patiu per la brunete mediatica. Potser te'n duus una bona sorpresa.

Anònim said...

Benvolguda GukGeuk,

Us dessitjo de tot cor que a Euskadi no tingueu la desgràcia que ha tingut Catalunya.

De totes maneres teniu la gran sort que a Euskadi no existeix ERC.

Que la sort i el bon sentit us acompanyi en aquestes hores decissives.